Föreläsning med Anna Averheim-Osmark

"Reumatikerföreningen i Katrineholm.

Den 13 mars 2017 hälsade ordföranden Lennart Olsson ett 45-tal medlemmar välkomna till ett medlemsmöte i Linnégården dit fysioterapeut/sjukgymnast Anna Averheim-Osmark hade bjudits in för att med ord och bild informera om sjukdomen Artros och om behandlingsprogrammet

BOA (Bättre Omhändertagande vid Artros)

Hon talade bl a om de mest vanliga myterna kring diagnosen Artros och visade bilder för jämförelse på friska och Artros-drabbade knäleder.

Myt 1: "Artros innebär att leden är utsliten". Detta stämmer inte. Artros är en kronisk ledsjukdom som främst drabbar knän, höfter och fingrar

Myt 2: "En led som är drabbad av Artros måste vila" Detta stämmer inte heller. Det är jätteviktigt med träning och fysisk aktivitet och det är inte farligt att träna fast det gör ont.

Myt 3: "Artros behandlas bäst med operation". Inte heller detta stämmer. Operation är den absolut sista utvägen när allt annat prövats. Träning och rörelse tillsammans med smärtlindring räcker länge.

Det fanns möjlighet att under kaffet ställa frågor till Anna och att köpa lotter. Många fina vinster delades ut till lyckliga vinnare.

Ordföranden tackade Anna för hennes information och han tackade även kaffekommittén som på ett utomordentligt sätt såg till att alla fick kaffe och goda mackor.

/Inger Johansson"

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.